Zapomniane hasło główne w programie Thunderbird

 

Jeśli nie pamiętasz hasła, zapisane hasło zaginęło, albo chcesz wyłączyć tę funkcję, możesz hasło zresetować. Zresetowanie hasła spowoduje usunięcie wszelkich informacji na temat zapisanych haseł przechowywanych przez menedżera haseł. Takie działanie powoduje wbudowana funkcja zabezpieczająca uzyskanie dostępu do zapisanych przez menedżera haseł informacji przez osoby nieuprawnione poprzez zresetowanie hasła głównego.

Aby zresetować hasło główne:

Otwórz menu Narzędzia i wybierz Konsola błędów. Zostanie otworzona konsola błędów.
W polu Kod wprowadź wyrażenie:
openDialog(“chrome://pippki/content/resetpassword.xul”).
Naciśnij przycisk Analizuj. Zostanie otworzone okno resetowania hasła głównego.
Naciśnij przycisk Zresetuj. Hasło główne zostanie zresetowane.

Share Button